Wat is 'cinematografie'

U heeft wel gemerkt dat wij onszelf cinematografen noemen ipv. videografen. We filmen in feite met digitale video zoals de wereld videograaf tegenwoordig suggereert en niet met een filmrol zoals een cinematograaf, het gaat er om hoe wij filmen. Wij steken inspanning in het vertellen van een verhaal als filmmakers ipv. alleen het opnemen van wat er die dag allemaal gebeurt met een camera in de hand. Dat betekent dat wij meer aandacht hebben voor detail, de connectie tussen de mensen op de bruiloft en de emoties die de dag onvergetelijk maken.

Wij filmen al ons beeld materiaal met Spiegelreflex camera's en lijken hierdoor voor de gasten veel op fotografen. Laat de mensen weten dat wij er zijn om te filmen en geen foto's te maken. Vrij zicht voor de camera betekent betere beelden voor de uiteindelijke film.


Boeken

Nadat we u en uw verwachtingen kennen, zullen we u boeken en het pakket klaarmaken. Dan zullen wij een contract opstellen en via email naar u toe sturen om uit te printen en retour te sturen. Vergeet niet voor u zelf een kopie te maken. Onze contracten verlopen na 14 dagen, dus vergeet niet deze op tijd retour te sturen om de boekingsdatum te bevestigen. Zodra het contract bij ons is aangekomen zullen we een bevestiging sturen van de boeking. Ongeveer 2 weken voor de bruiloft zullen wij nog een keer contact met u opnemen om er zeker van te zijn dat we alle details die wij voor het filmen nodig hebben bezitten zodat het op de dag zelf zo simpel en stress vrij als mogelijk werken is. 

Bij bruiloften buiten de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe), zullen er in sommige gevallen hotel en overige uitgaven in rekening worden gebracht.

 


De trouwdag

Ons team begint de dag doorgaans met het filmen van de bruid tijdens make-up en kleden. In het geval van meerdere cinematografen zullen we ons opsplitsen naar de bruid en bruidegom. Tussendoor zullen we beelden van de omgeving, timelapses en ander exterieur maken. Een iemand zal in de schaduw van de fotograaf meelopen om overige mooie beelden te maken van fotosessies, receptie details, entree's, toasten en dans. Een ceremonie wordt door alle beschikbare cinematografen vastgelegd. Tevens zullen wij hiervoor bij de bruidegom en evt. sprekers microfoons aanbrengen voor goede kwaliteit audio.